合皮 主席 Chairperson

Hello我係ACA21莊桜嘅Chairperson Felicia 合皮(/^v^/)雖然係叫做一張凳不過我好和藹可親架www所以唔好怕我,歡迎隨時拍打求餵食~

如果@soc房見到一個身高唔高然後經常對乙女game發廚嘅人咁就多數係見到我啦
這裡也是一名渣渣的coser,喜歡cosplay的同好也可以隨時在soc房搵我吹水哦ww

基本上是腐女一枚,平時是一個隱藏在三次元嘅審神者、トロイメア嘅公主同太陽巫女。歡迎各位推坑!腐向乙女向都很可以!!然後對V家都係充滿愛,本命Kaito,最愛Kaito,Kaito最高!(重要事情說三遍是常識吧w)
夢100本命係雙心,溫柔狂氣並存的孩子最有愛了(而且還是病弱雙重人格的美少年)

嘛最近在玩戀與製作人,對許撩撩嘅溫柔攻勢完全抗拒不能,所以總結一下我係好好好鍾意溫柔系嘅男角!如有任何呢類型嘅坑推薦的話合皮表示一定會毫不猶豫的跳入坑!

除左係個渣coser之外偶爾都會渣繪一下///
記得要多多上soc房搵我地吹水啊www Soc房需要大家!(X
未來一年也請大家多多指教呢~
身高一米五氣場一米八嘅合皮參上///
よろしくお願いします!

PS 召喚合皮嘅方法同有關人設嘅嘢請留意Newsletter1(・ω´・ )!


Jacqueline 內務副主席 Internal Vice-Chairperson

大家好~
我係今年ACA 21莊 桜嘅IV – Jacqueline(`・ω・´)
由於成日有人唔識串我個名Orz 所以大家鍾意嘅話可以叫我做 Jac (。
雖然我唔係Main campus上堂,但應該幾經常會見到我係Soc房出沒(?)
見到個拎住赤司筆袋戴住眼鏡嘅就係我啦(ヾ/・ω・`)/
歡迎拍打吹水餵食(ヾ/・ω・`)/

鍾意睇運動丶BL丶搞笑丶日常......各種各樣嘅番~
最最最鍾意嘅一定係黑子的籃球!赤司係大本命!赤司赤司赤司(´,,•ω•,,)♡(冷靜)
副命係無頭騎士異聞錄嘅臨也(´,,•ω•,,)♡
最鍾意嘅聲優係Kamiya (♡˙ω˙♡)!!!
另外鍾意排少嘅影山 同埋 我英嘅轟(`・ω・´)!
同好可以上黎soc房搵我傾下計喔(ゝ∀・)~

街機方面鍾意玩maimai!雖然係渣渣XD 之後舉辦機聚嘅話歡迎黎一齊玩下(`・ω・´)

三次元方面鍾意嵐!!!! 係一個紅擔(´,,•ω•,,)♡ 鍾意Arashi嘅都可以黎搵我一齊發下廚!

可以上多啲 Soc房搵我地吹水同使用借書訂書服務架X)
鼓起勇氣推開新世界(UG213)嘅大門啦(ヾ/・ω・`)/!!!
希望可以見到大家(`・ω・´)
黎緊依年請大家多多支持我地嘅活動~
よろしくお願いします(`・ω・´)!

PS 其他無放上黎嘅內容可以留意Newletter 1喔(ゝ∀・)(#
PPS 其實真人無你依度睇咁跳脫XDDDD


Ian 外務副主席 External Vice-Chairperson

初めまして(゚∀゚)
我係ACA21莊的 EV--Ian
(唔好叫我ion/iron,我唔係一塊鐵/離子😑😑😑)
叫錯我名打死都唔會認你。
是一個讀engine 的學渣(唔知點解今年得番一個莊員係讀engine)

至於鐘意咩動漫,其實我基本上咩野都睇,無論係後宮(睇到有小小厭),推理,熱血.... 都會睇下,只要戲情好睇就得ga la( *`ω´)
不過多數鐘意睇同"青春"有關的動漫(P.A.的青春三部曲,果青,櫻花莊...)
不過基本上新番都會追番8-10套٩( 'ω' )و
除左睇新番之外,間唔中都聽ACG D歌(不過最近好忙,冇時間入)

係soc 房見到個坐喺度頹頹地的人應該就係我ga la,歡迎隨時揾我傾計,無論係新番或者任何無關動漫嘅野~

接下來一年請多多指教('▽')!

Btw 多D用我地的訂書服務呀(´・∀・`)

PS 其他內容請係Newsletter 1解鎖 (x


Oscar 財務秘書 Financial Secretary

Hello 大家好。
感謝各位在百忙之中抽空觀看這篇文章。
我是香港大學學生會動漫聯盟2018-2019年度財務秘書Oscar,就讀生物化學。歡迎各位上soc房搵我吹水,我逢星期三都會係soc房出現,其他日子會不定期出現。如果有一天你在soc房看到一個頹廢的肥胖中年大叔對着assignment發呆,那就是我了。

甚麼類型的動漫我也會看,但最期盼的當然是ACA即將出版的Newsletter系列了!Newsletter 1 將於不久的將來出版,到時還請各位多多支持。
我曾看過的漫畫當中,印象最深的是漩渦,因為那是我首次使用ACA的書本代訂服務所購買的第一本漫畫,ACA服務十分方便好用,令我欲罷不能。每當我回想起這個ACA 的Service,就情不自禁想令更多人受惠,把這個消息分享出去。各位快點來試用ACA的訂書服務吧!

……(欲知後事如何,請看下回會訊)


Jade 資訊秘書 Information Secretary

你好,我是今年Info act Promo Secretary 的Jade。(◕‿◕✿) 雖然我只是一個戰力只有五的小渣渣,可是我還是希望大家能夠多多指教。大家只要記得我是頭上有櫻花的那個人就可以了☆

其實我自己也沒什麼特別的,就是特別喜歡洛克人!不論是Classic、X、Zero、ZX、ZXA、Legends、EXE、StarForce,就連Keiji Inafune的私生子(誤),Mighty Number Nine,我也大愛!是實實在在的一個洛克人小迷妹、洛克人的一切也喜歡!所以,若果也是洛克人的同好,記得一定一定要來Society Room找我、當是同好之間交流交流!❀◕ ‿ ◕❀

嗯,除了洛克人,我也喜歡一些外國歐美的動漫!好像比較經典的Powerpuff Girls,Teen Titians和Danny Phantom,我都很喜歡!所以,若果你是喜歡歐美的動漫也可以找我聊天的!

至於遊戲什麼的,我平日不多玩。(所有的精力都放了在畫畫上/跪)可是!我近日進了Boktai坑!除此以外,我也喜歡Ace Attonery、Doki Doki Literature Club、Minecraft、Stardew Valley和Miitopia等等的這些遊戲!/雜亂無章的愛好/bu

最後,若果有畫圈子的人……求大大上來Society Room找我吧。我想認識更多畫畫的大大們,學學不同畫畫的方法இ_இ

那,我自介大概去到這裏了…… 希望大家這一年多多支持我們的活動(✿◠‿◠)

註1:洛克人X8的露明妮是我的本命,你們不許搶
註2:DokiDoki的Monica是我的女寵,你們不許搶


Chappy 出版秘書 Publication Secretary

大家好,我是Chappy!
是一個很「小」的存在www
(不論年齡還是職位都是全莊最小的喔
另一個特點是經常被評為很歐
(是誰跟你說的,歐皇絕對不是我喔( ・ิω・ิ)

那就先由本命開始談起~
是Macross Delta的カナメさん!
(AXIA世紀神曲!((メッサァァァァァァァァー!
副命呢,就是加藤惠~

不知道大家留不留意到本/副命的共通點呢~
沒錯!就是聲優都是我最愛的安野希世乃!
(其實應該沒有人留意到orz
ともかく、安野我老婆!
歡迎同好們上Soc房交流一下喔~
(醒醒,你沒有同伴 (/_;)
(我真是很想找到安野組的朋友喔
除了上述的Macross系列外,另外一個最喜歡的系列是Fate系列!

呼...在推坑廢文之後(喂
也談談莊務吧~
在我們的Newsletter中應該經常見到我的文章(絕對不是因為沒有人投稿 (¯―¯٥)
而每本NL的前言及後記都會是我執筆的喔~
還有在各類Soc聚都會見到我的身影呢~
記得來勁過飯喔~(廣告亂入

那麼我就不寫這麼多了~
(自介只是第一部分,你還有整本NL的內文未排好呢 (。ŏ﹏ŏ)
最後,也說說在Soc房如何辨認我呢~
在Soc房見到一個穿著各種痛T/Hoodie/褸
和頸上有一個加藤惠耳機的孤獨身影就應該是我了www
很期待在Soc房見到大家喔~
今年的NL也よろしくお願いします~

PS 其他內容請留意Newletter 1 ( ・ิω・ิ)!